NAJBOLJI ROŠTILJ
S BILO KOJE STRANE SAVE
PA I ŠIRE

Restoran Chevo’s u Zapruđu nije mjesto koje treba posebno predstavljati stanovnicima Novog Zagreba. Dvojica poduzetne braće nastavili su tradiciju dobrog roštilja u Pruđu, ali s posebnom vizijom i snom. Tako su mali, intimni prostor sa svega nekoliko stolova u Adamićevoj ulici, s kojim su 2015. godine počeli, prvo proširili (zimi zatvorenom i grijanom) terasom, a zatim i dječjim igralištem. Uobičajenu roštiljsku ponudu izvrsnih ćevapa, pljeskavica, ražnjića, proširili su rolicama, punjenim lungićem i drugim delicijama po vlastitoj recepturi, a potom i steakovima i burgerima. No, nisu na tome stali. Počeli su sami odležavati meso u posebnoj komori za suho zrenje mesa, takozvanom „dry ageru“, te su svojim gostima sada u mogućnosti ponuditi najbolji baby beef s hrvatskih farmi odležan i 40 dana.

Najnoviji korak u njihovom stalnom stremljenju ka boljoj i bogatijoj ponudi Chevo’sa je tzv. „smoker“, uređaj za dimljenje mesa, kojega se ne može nabaviti, pa su ga vješti majstori napravili sami.

ŠTO NUDIMO

Roštilj

Rezultat profesionalnog pristupa u preradi mesa, te jedinstvenog recepta konzistentan je i bogat okus. Ćevapi se rade isključivo od najboljih junećih komada koje kuhari, kao i druga jela, u Chevo’su pripremaju na roštilju na drveni ugljen, što mesu daje posebnu aromu i sočnost.

Burgeri

Old school – burger od junećeg mesa, sa zelenom salatom, rajčicom, prženim lukom, kiselim krastavcima, cheddar sirom, chevos umakom

Greener -burger s grilanim pilećim prsima u zelenom pecivu, sa zelenom salatom, rajčicom, prženim lukom, cheddarom i feta sirom i specijalnim umakom

Porco Rosso – crveni burger koji sadrži „pulled pork“, meso svinjske lopatice, coleslaw salatu, prženi luk i BBQ umak

Black Beast – burger od junećeg mesa, s jajetom na oko, karameliziranom pancetom, zelenom salatom, prženim lukom, cheddar sirom i Chevos umakom.

Steakovi

Ponosno možemo reći da smo jedan od rijetkih zagrebačkih restorana koji u ponudi ima vlastito odležano meso, zahvaljujući posebnoj rashladnoj komori, tzv. „dry ageru“ koji ima strogo kontroliranu mikroklimu. Meso se drži na niskoj temperaturi uz stalnu cirkulaciju zraka. U komori se nalazi himalajska sol koja na sebe veže višak vlage, dok se UV svjetlo i karbonski filter brinu za to dana mesu nema bakterija. Tijekom odležavanja meso gubi vlagu, tako da izgubi čak i do 30% svoje mase, te stvara tanku koricu na površini što pospješuje da u unutrašnjosti enzimi razbiju vezivno tkivo, okusi se koncentriraju i postaju intenzivniji i meso postaje puno sočnije, mekše i ukusnije za konzumiranje. U unutrašnjosti se zadržava sve ono najbolje od mesa. Steak u Chevo’su stoga je pravi doživljaj za nepce.

Smoker

Zadnja u nizu novina kojima iznenađujemo svoje goste je smoker – uređaj posebno napravljen za dimljenje mesa. Rebrica koja dođu na vaš stol sa smokera tope se u ustima, mada meso ne otpada s kostiju, umak je posebno iznenađenje, a osoblje Chevo’sa na originalan način se pobrinulo i da bez problema očistite ruke nakon uživanja u ovoj deliciji.

Vina

Uz veliku ponudu sokova i piva, vinska je karta ono što nas također izdvaja od konkurencije. Od Frankovićeve Malvazije, Galićevog Chardonnaya i Saint Hills Male Nevine Malvazije do Kozlovićevog Terana, Stininog Plavca Malog, Roxanichevog Super Istriana i Korlatovog Syraha. A tu je naravno i Kunčićev Muškat žuti za uživanje u desertu.

ekipa
ambijent
mrga